29. Keski-Suomen MP-näyttely

Kiitos 29. Keski-Suomen MP-näyttelyn kävijöille, näytteilleasettajille ja talkoolaisille!

Näyttelyssä oli esillä kauden kuumimmat uutuudet. Myynnissä oli ajovarusteita ja tarvikkeita. Autokoulut, vakuutusyhtiöt, kerhot ja muut tahot esittelivät moottoripyöräilyyn liittyvää toimintaa. Ajovarusteita esiteltiin muotinäytöksissä järjestävän kerhon omin voimin. Ajonäytöksissä taitavat stunt-kuljettajat Eero Syrjänen ja Miro Taussa Turusta sekä Aleksi Manninen Äänekoskelta näyttivät osaamistaan Hipposhallin pihassa. Uutuutena näyttelyssä oli varustekirppis, jonne kuka tahansa saattoi tuoda ajovarusteita ja tarvikkeita myytäväksi. Kirppis osoittautui suosituksi ja tavara laadukkaaksi, joten kauppa kävikin vilkkaana jo aamusta alkaen. Näyttelyn lavalla käytiin paneelikeskustelu nuorten liikenneturvallisuudesta.

Esillä oli paljon yksityishenkilöiden näytteille tuomia moottoripyöriä ja mopoja. Huomiota herätti näyttävä rivistö nuorten rakentamia supermoto-pyöriä, joista löytyi myös yleisön suosikkipyörä. Japsistarat-kerho oli tuonut paikalle näyttävän kokoelman vanhoja TT/RR-kilpapyöriä, joista kaikilla oli legendaarisia kilpailuja takanaan. Itse legendat, näiden pyörien kuljettajat, olivat myös paikalla ja tarinaa ajoista riitti.

Kiitos kaikille pyörien tuojille! Näyttelyn helmenä oli laadukas joukko rakennettuja moottoripyöriä, joihin tekijät olivat käyttäneet lukuisia työtunteja.

 

Tuomariston valitsemat eri luokkien palkitut pyörät olivat

Mopot:

1. Nro 16
Honda Zoomer
Omistaja: Santeri Hiltunen

Supermotot:

1. Nro 28
Fantic Casa
Omistaja: Santeri Koivuniemi

Classic:

1. Nro 147
Blackburne
Omistaja: Ismo Keski-Korpi

2. Nro 142
Raleigh MH 31 496cc
Omistaja: Markku Peura

3. Nro 179
Indian Scout 101
Omistaja: Tapio Koskinen

Street Bike:

1. Nro 45
Hayabusa 1.3l ”Ecoboost Flexifuel”
Omistaja: Samppa Niemi

2. Nro 137
Honda CB 450
Omistaja: Tuomo Pasanen

3. Nro 176
Buell X1 Lightning 1200CC
Omistaja: Minna Tapiainen

Custom Build:

1. Nro 149
Royal Enfield ”Indian Prince”
Omistaja: Janne Anttila

2. Nro 148
Harley Davidson Stargazer
Omistaja: Janne Anttila

3. Nro 139
Harley Davidson Breakout CVO
Omistaja: Jari Enbom

Ladies Choice:

Nro 52
Omavalmiste ”Jysky”, 3500
Omistaja: Timo Castren

Yleisön suosikkipyörä

Nro 33
KTM 530 EXC Sixdays
Omistaja: Aaro Harju

Kuvat: Jorma Ursin

Äänestystulokset

Muiden pyörien saamat äänimäärät näet tästä listasta (pdf). Listassa on kaikki 5 ääntä tai enemmän saaneet pyörät. Listan alussa on pyörien äänimäärät, jotka on laskettu niistä äänistä, joissa oli mainittu äänestäjän nimi. Lopussa on pyörien äänimäärät kaikkien näyttelyn aukioloaikan annettujen äänien mukaan. Listoissa on ensin pyörät äänimääräjärjestyksessä ja sen jälkeen numerojärjestyksessä.

Suosikkipyörääänestys oli nyt ensimmäistä kertaa toteutettu mobiilaitteilla toimivana nettikyselynä, joka osoittautui muuten toimivaksi, mutta valitettavasti jotkut käyttivät järjestelmän ominaisuuksia hyväkseen. Julkaisemme ääniluettelot parissa eri muodossa muodossa, koska havaitsimme äänestystuloksen tahallista manipulointia. Ääniä oli annettu lauantai-iltana näyttelyn aukioloajan ulkopuolella ja nämä karsimme laskennasta. Oli myös selkeitä merkkejä siitä, että samat henkilöt olivat äänestäneet samaa pyörää useaan kertaan, koska käytetty järjestelmä sen mahdollisti. Jokainen voi tehdä listoista omat johtopäätöksensä. Ensi vuodelle muutamme järjestelmää. Kehotamme kaikkia miettimään, kumpi on lopulta arvokkampaa: vilpillä hankittu ”hyvä” sijoitus listalla vaiko aito sijoitus yleisön antaman äänimäärän perusteella. Onneksi voittajasta ei sentään jäänyt epäilystä.

Suosikkipyörää äänestäneiden kesken arvottiin Finlandia hotels hotellilahjakortti ja Jopo-polkupyörä.

Moottoripyöräaiheisen piirustuskilpailun voitti Hilla.

Onnittelut kaikille voittajille!

Perinteisesti Jyväskylän Moottoriklubi ry käyttää osan MP-näyttelyn pääsylipputuloista Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:n hyväksi.

Tervetuloa ensi vuonna uudelleen!

2.4.2022